Translate

fredag 22 juni 2018

Hamnträff i Viken

En onsdag i månaden är det veteranfordonsträff på hamnplan i Viken mellan Höganäs och Helsingborg. Det är egentligen inte mycket till hojträff om man gillar gamla järn men jag brukar ändå, av någon outgrundlig anledning, köra dit och ta en korv om vädret är fint. I onsdags var det dags igen och de intressanta cyklarna var såklart få. Träffen har mer karaktären av folkfest med bilägare som har picknick intill sina fordon och människor i alla åldrar som går omkring och socialiserar.

Harley-Davidson tillhör ju inte mina främsta preferenser men gamla sidventilare och Knuckleheads kan jag tycka är tämligen fina, både i originalskick och lite rått bobbade.

I onsdags filmade jag lite och jag tycker att jag fångade något av vad hamnträffen är i en lätt bisarr dogmafilm. En gammal H-D kickas igång och ett par kvinnor, upptagna med att titta på folk, sätter kaffet i vrångstrupen. Ett par Trajjor drar igång och föräldrar drar sina ungar åt sidan, gamla tanter sätts i säkerhet och en gubbe håller hårt i sin rollator. Allt medan Höganäs Musikkår exekverar glada trudelutter i sina (ganska effektiva) försök att dränka motorljud och konversationer.

Håll till godo!


2 kommentarer:

  1. Tackar för underhållingen. Besökte själv en veteranträff på Olofsfors bruk i Nordmaling för några veckor sedan. Säkert minst 500 otroligt fina, topprenoverade, amerikanska bilar. Följaktligen var det en Trabant i alldagligt bruksskick som väckte min nyfikenhet, inte var dag man får tillfälle att knacka på en Trabant-skärm.

    SvaraRadera
  2. Känner igen det där! Var på italienar-träff härförleden. Där stod en lång rad med flashiga Ferrari och Lamborghini men trevligast var en bruks-Alfasud. Ja, och så den trehjuliga Ape som var ombyggd till italiensk kaffebar, såklart!

    SvaraRadera