Translate

måndag 14 maj 2018

Vårkänslor i sommarvärmen


Våren bjuder fortfarande på högsommarvärme och Commandon får bekänna färg. Lite ljud och rörliga bilder är trevligt att ha. Om inte annat som eskapism när vintermörkret slår till.

4 kommentarer:

  1. Vi har lika varmt här uppe, strålande mc-väder. Följaktligen spenderar jag det mesta av tiden på ett kvalmigt kontor.

    Det får väl vara en tröst att någon har vett att tillvarata dagarna. Är det ert hus med halmtak i bakgrunden?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller att greppa möjligheten om man kan! De här dagarna ute på vägarna med medelhavsvärme och grönskande natur är guld och ren terapi för mig.

      Huset med vasstaket ligger uppe på Söderåsen. Vårt eget hade halmtak fram till början av 1950-talet då man lade på ett fint, modernt och praktiskt asbest-tak... Hade gärna lagt stråtak på byggnaderna hemma men hade antagligen fått sälja både hojarna och minst en njure för att ha råd.

      Radera
  2. Ah, asbest-tak. Vårt hus var klätt med eternitplattor, gemenligen kallade fattiglappar. Jag demonterade dem iförd andningsmask i slutet på åttiotalet och lever än.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fin skånsk exportvara, courtesy of Lomma Eternitfabrik. På våra fiskelägen här i Kullabygden (bebodda av välbärgade) ser man ibland polska eller baltiska "hantverkare" stå och kapa eternit med vinkelslip i ett stort grått asbestmoln, dessutom alltid med en cigg i mungipan.

      Radera