Translate

måndag 3 juli 2017

Hempul

Sommar och semester. Halvrisigt väder och den där episka, livsavgörande mc-resan man drömmer om ibland blir väl inte av detta år heller. Istället går man runt hemma och småmyser och pysslar lite här och lite där.

Jag har bland annat lackat sidokåporna på Commandon. Nya dekaler blev det så klart också.


Den röda nyansen blev nästan rätt. Kåporna är en anings aning mörkare än tanken som drar lite mer åt det orangea hållet. Helt okej resultat ändå med tanke på att det är vanlig sketen sprayburk och att jag valde kulör i butiken enbart med stöd av minnet. Den första Commandon man visade upp för allmänheten på Earls Court 1967 var förresten också sprejburks-målad.

Kulören är Signal Red som fanns 1971. Tittar man på broschyren nedan (bilden stulen på nätet) ser den inte alls lik ut men här är nog färgåtergivningen inte riktigt att lita på. British Racing Green-provet nederst ser ju inte heller alls ut som på hojarna.

Lacken på min Indien-tank stämmer ganska bra med min gamla original-glasfibertank från '71. Däremot skall väl en '71:a inte ha några ränder, de kom väl med 850:orna har jag för mig.


Sommar betyder också underhåll av byggnader. Verkstadsportarna har fått en strykning linoljefärg till och en liten uppfart har gjutits.


2 kommentarer:

  1. Ska du inte satsa på Britannia i Falkenberg? Skickar detta från ipaden, samma säkerhetsnivå som att avfyra kärnvapen känns det som.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag skall nog försöka ta mig till Britannia i år. Fast så värst episkt låter det ju förstås inte med Falkenberg...

      Imorgon drar jag nog ner till Malmö för Rockers vs Mods. Mest moderna ombyggda japshojar tyvärr, men ganska kul ändå.

      Radera