Translate

söndag 19 juli 2015

Thulinträffen.

I Landskrona anordnar man årligen en motorträff kallad Thulinträffen. Namnet är väl en hommage till flygpionjären Enoch Thulin, antar jag. Då lördagen bjöd på strålande sommarväder och jag inte varit på träffen tidigare och temat dessutom var brittiska fordon kunde det ju vara intressant. Frugan och hunden Norton var också intresserade av en dagsutflykt så Bonnevillen rullades ut och de embarkerade glatt Bender-sidovagnen. Dominatorn fick stå kvar på gårdsplanen hemmavid.


En del engelska järn fanns på plats, mest Trajjor, vid området kring Citadellet i Landskrona.






Tveklöst hårdaste hojen var denna BSA sidventilare.



Annars var det mest bilar på plats; Jaggor, Triumpher, MG:s, Anglior, Morrisar och så vidare, you name it! Engelska rockers måste ha darrat av skräck när de fick se en sådan här i backspegeln:


Mitt bilintresse är väl något begränsat men det är ändå riktigt angenämt att slå ihjäl en dag i gott sällskap i trevlig miljö. Som vanligt blir man sugen på att ge sig ut på vägarna igen efter att ha sett sig mätt på träffområdet. Med sina två mest avhållna guldklimpar sittande i plåtburken sidan om hojen får man dock lägga band på sig och ta det så varligt ute i den aggressiva trafikmiljön. Jag har noterat att riskmedvetandet ökar drastiskt när man har sina nära och kära ombord.

Nåväl, vi kom i alla fall hem denna gång också och i Helsingborg mötte vi både en gammal Triumph och en BSA Lightning. Helt ok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar